Aplikacije

4 aplikacije za klimatske promjene koje treba preuzeti svatko

Klimatske promjene često mogu predstavljati ogroman problem s malo djelotvornih rješenja. Pogledajte samo činjenice: srpanj je bio najtopliji mjesec. Osamnaest od posljednjih 19 godina zabilježeno je najtoplije. A stopa porasta CO2 u atmosferi je bez presedana u geološkim podacima.

Iako je istina da političari i čitave zemlje drže mnoge ključeve za popravljanje tih problema, na jednostavan način možete pomoći – putem aplikacija.

Vaš pametni telefon nije samo vaša veza sa svijetom, već može biti i veza s razgovorom o klimatskim promjenama. Uz ove četiri aplikacije, svijest i djelovanje nadohvat su vam ruke.

1. Za ljubitelje životinja: WWF Together

Aplikacija WWF Together, stvorena od Svjetskog fonda za divljinu, dijeli priče o vrstama pod utjecajem promjene klime živopisnim vizualima i zadivljujućim videozapisima. Aplikacija predstavlja vijesti o divljim životinjama i činjenice o životinjama kao što su slonovi i divovske pande, kao i informacije o naporima na očuvanju.

Aplikaciju također možete koristiti za razmjenu informacija koje naučite na društvenim mrežama, a prate ih 3D origamijeva slika dotične ugrožene vrste.

2. Za amatere znanstvenike o klimi: Earth-Now

NASA-ina aplikacija Earth-Now vizualizira nedavne globalne podatke o klimi, izvlačeći podatke sa satelita kako bi stvorili globuse koji prikazuju dano klimatsko stanje ili “vitalni znak”. Globe u boji označene su mjerenjima određenog stanja okoliša, što ovu aplikaciju čini idealnom za one koji vole pratiti klimatske promjene vlastitim očima.

3. Za osobu koja se bavi politikom: UN Climate Change

Zahvaljujući konvenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (UNFCCC), ova aplikacija pruža ažurirane informacije o UN-ovom procesu klimatskih promjena kako biste mogli sudjelovati u UNFCCC događajima sa svog telefona. Također nudi najnovije vijesti, kalendar događanja i druge korisne veze kako biste bili uvijek informirani.

4. Za one koji uče vizualno: WWF Free Rivers

 

Druga aplikacija Svjetskog fonda za divljinu, WWF Free Rivers, pokazuje koliko su rijeke važne za Zemlju. Također pokazuje kako na njih utječu ljudski postupci. Kroz interaktivnu proširenu stvarnost i prekrasne vizualne prilike, aplikacija dokazuje zašto trebamo održavati rijeke zdravim i tekućim.

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close