Gadgeti

Amazon želi da nosite Alexu na licu sa Echo Frames

Amazon već ima proizvod s omogućenom Alexa za gotovo svaku sobu u vašoj kući. Sada tvrtka želi staviti Alexa na potpuno novu površinu: vaše lice.

Prodavač je upravo najavio Echo Frames, naočale koje dolaze s Alexom. Iako će nove naočale nesumnjivo dovesti do usporedbe s Google Glassom, Amazonove nove naočale nemaju fotoaparate niti zaslon. Umjesto toga, naočale su namijenjene dostupnosti Alexa tijekom cijelog dana.

Naočale imaju ugrađen mikrofon i mali zvučnik, tako da možete postavljati Alexa pitanja ili koristiti naredbe za postavljanje podsjetnika. Zvučnik je namijenjen da emitira zvuk prema ušima korisnika kako bi ga mogli čuti, ali ljudi u blizini neće (ideja je pomalo slična sunčanim naočalama Bose Frames).

Echo Frames bit će u prodaji na ograničenoj osnovi, ove godine za 179,99 USD, a dostupni su sa ili bez leća.

Ako ne želite da Alexa stvarno bude na vašem licu, Amazon je također predstavio još jedan novi uređaj za nošenje njegovog pomoćnika: Echo Loop, prsten od titana, koji možete koristiti za kontrolu Alexa s vrha prstiju.

Prsten ima ugrađena dva mikrofona, zvučnik i motor. Mikrofone i zvučnike možete koristiti za interakciju s Alexa, a motor izazvat će male vibracije, koje se mogu povezati s obavijestima vašeg telefona.

“Jednostavno pritisnite gumb i tiho razgovarajte s Alexa, a zatim odgovor dolazi diskretno kroz mali zvučnik ugrađen u prsten”, napominje Amazon.

Teško je zamisliti da je razgovor s Alexa putem prstena na prstu uopće “diskretan”, no Amazon primjećuje da su pomalo eksperimentalni. Dva nova proizvoda su „Day 1 Edition“, što znači da Amazon stavlja na raspolaganje samo mali broj dok traži početne povratne informacije.

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close