Gadgeti

Microsoftova nepovratna sredstva daju se tvrtkama s ciljem poboljšanja tehnologije za osobe s invaliditetom

Svijet tehnologija može ponuditi onima s invaliditetom, ali investitore može biti teško uzbuditi zbog prostora za pristup. Zbog toga su Microsoftove potpore za AI za pristupačnost toliko dobrodošle: Azure-ovi krediti i gotovina bez kapitala za tvrtke koje žele prilagoditi AI potrebama osoba s invaliditetom. Tvrtka je upravo najavila još deset, uključujući edukaciju za slijepe startup ObjectiveEd.

Program potpora započeo je s vremenom, petogodišnjom misijom od 5 milijuna dolara da uloži malo novca u zaslužne startupove i projekte – i naravno, upoznaju ih s Microsoftovom infrastrukturom.

Prijave se prihvaćaju i “svi koji žele istražiti vrijednost AI i strojnog učenja za osobe s invaliditetom mogu se prijaviti”, rekla je Mary Bellard iz Microsofta. Sve dok imaju „sjajne ideje i korijene u zajednici s invaliditetom“.

Među stipendistima ovog puta je i ObjectiveEd. Kompanija radi na osnovnom školskom programu za osnovnu školu zasnovanom na iPadu, za slijepe i slabovidne učenike, koji je također dostupan vidnoj djeci i učiteljima te lako za implementirati.

Evo deset primatelja osim ObjectiveEd-a:

AbiliTrek: platforma za zajednicu osoba s invaliditetom koja ocjenjuje i preispituje dostupnost bilo kojeg objekta, uz mogućnost prilagođavanja rezultata pretraživanja specifičnim potrebama svakog pojedinca.

Azur Tech koncept – SmartEar: usluga koja aktivno sluša zvukove iz okoline (tj. Zvona na vratima, protupožarni alarm, telefonski poziv) i ponovno ih šalje u obojenim bljeskalicama na malim prijenosnim kutijama ili pametnom telefonu radi pružanja podrške gluhoj zajednici.

Bilanca za autizam – financijska dostupnost: interaktivni program koji pruža informacije i aktivnosti dizajnirane za bolje usklađivanje ljudi s programima i uslugama

Gradsko sveučilište u Londonu – ORBIT: Razvoj skupa podataka za osposobljavanje AI sustava za personaliziranje prepoznavanja objekata, koji postaje sve važniji za alate koje koristi slijepa zajednica.

Communote – BeatCaps: Novi oblik transkripcije koji koristi praćenje ritma radi generiranja titlova koji vizualiziraju ritam glazbe. Ove vizualizacije omogućavaju ljudima da iskusu glazbu.

Filmgsindl GmbH – EVE: Sustav koji prepoznaje govor i generira automatske titlove uživo za osobe s oštećenjem sluha.

Humanistički Co-dizajn: Suradnja pojedinaca, organizacija i institucija koji rade zajedno na povećanju svijesti o tome kako dizajneri, proizvođači i inženjeri mogu primijeniti svoje vještine u suradnji s osobama s invaliditetom.

iMerciv – MapinHood: Startup sa sjedištem u Torontu, razvijanje navigacijske aplikacije za pješake koji su slijepi ili imaju slab vid i žele odabrati rute kojima pješače na posao ili do bilo kojeg drugog odredišta.

inABLE i I-Stem – I-Assistant: služi za korištenje teksta u govor, prepoznavanje govora i AI kako bi studentima pružio interaktivniju i konverzativniju mogućnost testiranja u učionici.

Pučko otvoreno učilište – ADMINS: Chatbot koji pruža administrativnu podršku osobama s invaliditetom koji imaju poteškoće u ispunjavanju mrežnih akademskih obrazaca.

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close