Startupovi

Scanwell Health pokreće testove pametnih telefona za UTI u partnerstvu s Lemonaid Health

Tvrtke ubrzano poboljšavaju digitalne dijagnostičke alate za kućnu zdravstvenu zaštitu. Najnovije lansiranje je kod kuće test za infekcije mokraćnog sustava iz  programa Scanwell Health iz Los Angelesa.

Tvrtku je osnovao Stephen Chen, koji je doslovno odrastao u poslu s dijagnostičkim testiranjem. Njegova obitelj izgradila je jednog od najvećih proizvođača ispitivanja urina u zemlji, a Chenova najranija sjećanja na posao stoje na zbornoj liniji sastavljajući testove trudnoće.

“Dolazim iz obitelji koja proizvodi mokraćne-testove”, kaže Chen. “Rođen sam u poslu.”

Kroz ovaj prozor na tržište, Chen je znao da postoji način da se zaobiđe dugotrajan postupak rezervacije posjeta liječniku kako bi se zakazao i obavio test. “Ovi su testovi prodani u liječničkim ordinacijama i bolnicama i uvijek sam mislio da bi ti testovi mogli biti pristupačniji”, kaže Chen.

Surađujući s timom tehnologa, Chen je izgradio softverski proizvod koji može pružiti istu analizu testnog kompleta pomoću kamere pametnog telefona i aplikacije koja bi se izvodila u laboratoriju za testiranje.

“Temeljna kemija tradicionalni je dijagnostički komplet koji zdravstveni sustav koristi dugi niz godina”, kaže on. “Uzeli smo taj samostalni okvir i premjestili ga na pametni telefon.”

Baš kao i kod tradicionalnog testa, kemijski obrađena traka reagira s uzorkom urina, tako i tvrtka koristi računalnu tehnologiju vida za procjenu rezultata.

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close