AplikacijeIzdvojenoStartupovi

5 inovativnih startupa koji mijenjaju način na koji putujemo

Sa pametnim telefonima na dohvat ruke i WiFi-om na nebu putovanje nikada nije bilo lakše. No to ne znači da nema prostora za napredak. Bilo da se radi o jednostavnijem procesu prijave ili stvaranju boljeg načina planiranja putovanja, uvijek će biti načina za inovacije u turističkoj industriji.

British Airways i osnivački forum udružili su se kao domaćin Pitch on a Plane, natjecanja za start-upove koji grade inovativna tehnološka rješenja ili usluge koji mogu potencijalno transformirati iskustvo putovanja korisnika. Mreža osnivačkih foruma okuplja digitalne poduzetnike, korporativne izvršne direktore i starije investitore koji sudjeluju u otvorenoj raspravi, brainstormingu, raspravama i rješavanju problema na forumima samo za pozive širom svijeta.

Od svih prijavljenih kandidata 12 je izabrano za predstavljanje sudačkog vijeća u sjedištu British Airwaysa u Londonu, a petorica su izabrana za prolazak u polufinale.

1.PRUVO

 

 

 

 

 

Cilj Pruva je uštedjeti novac čak i nakon što ste već rezervirali hotelsku sobu. S trenutnim postupkom, e-poštom rezervirate hotel Pruvo koji će tada postaviti prilagođeno pretraživanje koje pregledava najvažnija mjesta za rezervaciju širom svijeta i nadgleda ako se vaša određena rezervacija smanji. Ako je to slučaj, Pruvo će vam poslati obavijest o otkazivanju već napravljene rezervacije i ponovno izvršiti rezervaciju po nižoj cijeni. Jedna važna napomena, ova usluga djeluje samo uz rezervacije koje imaju besplatna pravila o otkazivanju.

2.TRIBD

 

 

 

 

Tribd je aplikacija koja povezuje solo putnike koji traže avanturistička sportska iskustva. Cilj aplikacije je da vam pomogne pronaći svoje pleme (otuda i ime) prije putovanja, tako da možete zajedno planirati putovanje ili se povezati prije putovanja i sastati se na konačnom odredištu.

Tribd za iOS možete preuzeti u App Storeu (još nije dostupan za Android), a zatim se prijavite pomoću Facebooka da biste stvorili profil i odredili svoje postavke putovanja. Tribd će vam tada pokazati buduće putnike s planovima i interesima koji se podudaraju s vašim i čak će vam dati ocjenu kompatibilnosti. Prelazite prstom udesno da biste se povezali, a ako su također prešli prstom točno, tada ćete se uskladiti i moći ćete započeti planirati svoju sljedeću veliku avanturu putovanja.

3.PLUTO

Pluton je samoproglašena aplikacija za osiguranje za one koji mrze osiguranje, a prvenstveno se plasira na  putnike. Milenijski putnici ili ne vjeruju osiguravateljima, zapravo ne misle da im treba osiguranje, ili se jednostavno ne mogu gnjaviti sa svim sitnim tiskom – pa su stoga pokušali pronaći rješenje. Aplikacija donosi pravila koja su prilagođena svakom pojedinom putniku i omogućuje vam da izgradite personaliziranu politiku u samo 3 minute – uz trenutne promjene cijena na temelju onoga što odaberete. I na kraju svega, uz svaku prodajnu politiku doniraju £ 1 u dobrotvornu organizaciju koja smanjuje negativan utjecaj turizma na okoliš i lokalne zajednice.

4.REYNOLDS AERO

Sada je vrijeme za malo više tehničkog. REYNOLDS je dizajnerski ured i proizvođač plinskih turbina za UAV (bespilotne letjelice). Njihov prvi proizvod naziva se R500 i to je 50-kilogramski turbo-motor za zrakoplove s fiksnim krilima s MTOW-om (maksimalna težina pri polijetanju) većim od 100 kg, kao i lebdećim platformama. MTOW je najveća težina na kojoj je dokazano da zrakoplov zadovoljava sve zahtjeve za “plovidbenošću” koji se na njega primjenjuju. R500 je predviđen za povećanje razdoblja manjeg remonta UAV-a na više od 300 sati i nižu potrošnju goriva u usporedbi s drugim malim motorima.

5.WINDING TREE

Winding Tree je distribucijski ekosustav otvorenog koda hotelskog i zrakoplovnog inventara pomoću blockchain tehnologije. Trenutačnim krajolikom putovanja dominira nekoliko velikih rezervacijskih mjesta, Expedias i Booking.com  koje otežavaju probijanje novih tvrtki na tržište – i predstavljaju velike komade prodaje u tom procesu. Winding Tree je decentralizirana infrastruktura koja tvrtkama omogućuje izravno upravljanje distribucijom (izbjegavajući tako posrednike), kao i kontrolu vlastitih podataka te održavanje stvarnog pregleda rezerviranja i dostupnosti u stvarnom vremenu.

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close