IzdvojenoStartupovi

Arthur najavljuje 3.3 milijuna dolara za praćenje performansi modela strojnog učenja

Strojno učenje je složen proces. Izradite model, testirate ga u laboratorijskim uvjetima, a zatim ga izbacite u svijet. Nakon toga, kako pratite koliko dobro prati ono što ste dizajnirali? Arthur želi pomoći, a danas se to stvorilo iz prikrivanja s novom platformom koja će vam pomoći pri nadzoru modela strojnog učenja u proizvodnji.

Tvrtka je također objavila da je zaključila krug vrijednog 3,3 milijuna dolara, koji je zatvoren u kolovozu.

Direktor i suosnivač Arthura Adam Wenchel kaže da je Arthur analogan platformi za praćenje performansi poput New Relic ili DataDog, ali umjesto da nadgleda vaše sustave, on prati izvedbu vaših modela strojnog učenja.

“Mi smo tvrtka za praćenje i objašnjenje AI, što znači da kad stavite svoje modele u proizvodnju, dopuštamo vam da ih nadgledate kako biste znali da oni ne idu s tračnica, da možete objasniti što rade, da oni ne ponašaju se loše i nisu u potpunosti pristrani – svi načini na koji modeli mogu poći po zlu «, objasnio je Wenchel.

Znanstvenici podataka grade modele strojnog učenja i testiraju ih u laboratoriju, ali kako kaže Wenchel, kad taj model napusti kontrolirano okruženje laboratorija, puno toga može poći po zlu i teško je to pratiti. „Modeli uvijek dobro funkcioniraju u laboratoriju, ali onda ih izbacite iz stvarnog svijeta i često dolazi do pada aktivnosti – u stvari gotovo uvijek. Dakle, biti u stanju izmjeriti i nadzirati ”, rekao je.

Zanimljivo je da je AWS prošlog tjedna najavio novi alat za praćenje modela u sklopu SageMaker Studio. IBM je također najavio sličan alat za modele izgrađene na Watson platformi ranije ove godine, ali Wenchel kaže kako bi uključivanje velikih momaka moglo poslužiti u korist njegove tvrtke jer je njegov proizvod platformast. “Imati neutralnu treću stranu za vaše nadgledanje, koja podjednako dobro funkcionira preko snopa, bit će prilično vrijedno”, rekao je.

Što se tiče financiranja, zajedno su ga vodili Work-Bench i Index Ventures, a sudjelovali su Hunter Walk iz Homebrew, Jerry Yang iz AME Ventures i drugi.

Jonathan Lehr, generalni partner u Work-Benchu, vidi tvrtku s puno potencijala. „Redovito razgovaramo s rukovoditeljima ML-a iz tvrtki Fortune 1000, a jedna od njihovih najvećih briga kako postaju više usmjereni na podatke jest ponašanje modela u proizvodnji. Arthur platforma je daleko najbolje rješenje koje smo vidjeli za praćenje AI i transparentnost … ”rekao je.

Tvrtka sa sjedištem u New Yorku trenutno broji 10 ljudi. Pokrenuta je 2018. godine i od tada je usmjerena na proizvod. Danas se javno označava puštanje proizvoda.

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close