AplikacijeIzdvojeno

Googleov AI uređaj za snimanje glasa i transkripciju dolazi na starijim telefonima Pixel

Googleova aplikacija AI-a s diktafonom predstavljena na Googleovom događaju s hardverom u listopadu bila je jedna od impresivnijih demonstracija tvrtke. Nova aplikacija omogućuje napredak u AI, obradi govora i prepoznavanju govora kako bi se automatski prepisao glasovni zapis s nekoliko pogrešaka, u stvarnom vremenu dok osoba govori. Nažalost, Googleova aplikacija Recorder pri pokretanju je zaključana na uređajima Pixel 4. To se sada promijenilo.

Kao što je prvi primijetio Android Police, aplikacija Recorder dostupna je Android korisnicima sa starijim Pixel uređajima, uključujući Pixel 2, Pixel 3 i Pixel 3a. Ažurirana podrška dodana je danas u aplikaciju, potvrdio je i Sensor Tower. No, nedostatak javnosti oko lansiranja doveo je do toga da je dosad zabilježilo manje od 1.000 preuzimanja.

voice recorder

Google je ranije objavio da namjerava učiniti aplikaciju šire dostupnom. U nedavnoj Reddit niti, predstavnik tvrtke rekao je da će aplikacija putem softverske nadogradnje u budućnosti postati dostupna većem broju Pixel korisnika. Nisu, međutim, rekli kada će stići to ažuriranje.

Iako na današnjem tržištu postoji puno aplikacija za diktafon, malo je onih koji nude transkripcije u stvarnom vremenu. A od onih koji rade – na primjer, Otter.ai – rezultirajući je tekst često loš. Iako ove usluge i dalje mogu biti korisne kao način brzog pronalaženja dijela snimke koji se zatim reproducira i ručno prepisuje, nedostatak točnosti može ograničiti usvajanje.

Na Googleovom jesenjem događaju pokazana je Googleova aplikacija Snimač kao sposobna za daleko precizniju transkripciju. Naravno, aplikacija se tada nije stavljala u stvarnu upotrebu – s različitim vrstama glasova, naglascima i bukom u pozadini možda neće biti toliko točne. Uz to, aplikaciji nedostaje mogućnost prepoznavanja i označavanja različitih zvučnika, što bi moglo otežati upotrebu u situacijama poput sastanaka ili intervjua.

Kako se navodi, aplikacija je izdržala inicijalne testove u recenziji Joanne Stern iz The Wall St. Journala, iako se spotaknula s naglascima. Ostali su recenzenti ustanovili da je aplikacija prilično moćna i ako je osnovna u svom ukupnom dizajnu.

pixel voice recorder

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close