StartupoviSvijet

Startupi koje smo izgubili u 2019. godini

 

1. Sjećanje na startupove koje smo izgubili u 2019. godini

Ovogodišnja serija ne uključuje nijednu priču tako spektakularnu kao prošlogodišnji veliki plamen, Theranos, koji nam je dao najprodavaniju knjigu, dokumentarni film, podcast seriju i nadolazeći film o Adamu McKayu / Jennifer Lawrence. Neki, poput MoviePass-a, međutim, možda su se zbližili.

A za svaki Theranos postoje desetine priča o marljivim osnivačima s perspektivnim proizvodima koji jednostavno ne bi uspjeli doći do cilja.

2. Navodno je Huawei dobio veliku pomoć kineske vlade

Za one koji slijede značajni porast Huaweija u posljednjih nekoliko godina, neće biti iznenađenje što je kineska vlada igrala važnu ulogu u poticanju proizvođača hardvera. Unatoč tome, stvarni brojevi iza uspona još uvijek pomalo padaju – barem prema djelu objavljenom u The Wall Street Journalu.

3. Rusija počinje testirati vlastiti interni internet

Rusija je započela s testiranjem nacionalnog internetskog sustava koji bi mogao funkcionirati kao alternativa širem webu, prema lokalnim vijestima. Međutim, ne zna se točno u kojoj je fazi ta zemlja.

4. Fintech će sljedeće desetljeće izgledati radikalno drugačije

Nik Milanović tvrdi da će fintech u narednih 10 godina postati prenosiv i sveprisutni jer se oboje premješta u pozadinu i stvara centralizirano mjesto gdje nam upravlja naš novac.

5. Zaklada Wikimedia izražava duboku zabrinutost zbog predloženih indijskih pravila o posredničkoj odgovornosti

Zaklada Wikimedia, neprofitna grupa koja upravlja Wikipedijom, poziva indijsku vladu da preispita predložene izmjene nacionalnih pravila o posredničkoj odgovornosti. Prema prijedlogu, indijsko Ministarstvo elektronike i IT-a zahtijeva „posredničke“ aplikacije – kategoriju koja uključuje bilo koju uslugu s više od 5 milijuna korisnika – da bi postavili lokalni ured i postavili višeg rukovoditelja u državi koji bi mogao biti odgovoran za bilo koja pravna pitanja.

6. FAA predlaže tehnologiju daljinskog ID-a za bespilotne letjelice

Prema FAA-i, “sljedeći uzbudljivi korak u sigurnoj integraciji bespilotnih dronova” ima za cilj ponuditi neku vrstu analogne registarske pločice koja bi identificirala otprilike 1,5 milijuna bespilotnih letjelica trenutno registriranih kod vladinog tijela.

 

prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close